Annelise Ladegourdie

Alle kan læse sig til hvordan en vin smager – få kan smage sig til det..

Jeg kom til Danmark da jeg var 8 år. Min far, som er fransk af oprindelse, etablerede Ladegourdie Vinimport. Som teenager tilbragte jeg adskillige ferier med mine brødre og forældre blandt franske vinbønder i Bordeaux og Loire. I flere år arbejdede jeg på gårdene og i vinmarkerne under høsten. Jeg tilbragte tid med børnene på vingårdene, og helt naturligt lærte jeg tidligt at bruge mine sanser og opleve den naturlige proces hvor druer bliver til vin. Med tiden lærte jeg de forskellige vines særpræg og kvalitet. I 1998 besluttede jeg mig for, at gøre sin hobby til metier og gå 100% ind i familievirksomheden som 2. generation.

Qvinde Kend din Vin – mit hjertebarn som er resultatet af min mangeårige erfaring i vinbranchen som kvinde:

I starten måtte jeg kæmpe en del for at få respekt, da det gik op for mig at jeg ufrivilligt havde meldt ind i en ”mandeklub”.  Når jeg deltog i vinarrangementer for branchefolk, blev jeg mødt med stilhed og jeg blev ignoreret når jeg udtalte mig om vin. Jeg lignede jo ikke en, der havde forstand på vin. Jeg var kvinde og havde hverken vin-tud eller topmave.

Jeg fravalgte derfor disse støvede mandeklub forsamlinger og koncentrerede mig i stedet om at udvikle og forbedre mig indenfor vin internationalt.

Herhjemme deler jeg min viden ved lukkede connaisseurer smagninger for vores B2B kunder, og det var her frøene blev sået til at starte vinskolen for kvinder. Målet med skolen er ikke et oprør mod mænd, men at give svarende til den voksende efterspørgsel fra kvinder, om flere kompetencer når det angår vin. Give dem et forum på deres præmisser til at lære den vinviden de efterspørger.

– Annelise Ladegourdie, Founder af “Qvinde Kend din Vin”

Min dejlige mand Peter, og mine 2 hunde Enzo & Coco